divendres, 26 de març del 2010

Us recomanem... llibres. I una pel·lícula.

Avui dia 26 de març s'estrena la pel.lícula Com ensinistrar un drac. de DreamWorks Direcció: Dean DeBlois i Chris Sanders (EUA, 2010).
Un jove viking ha d'aconseguir domesticar un drac salvatge com a prova del seu valor i maduresa.
Aquest jove, l'Hipo, viu a la illa de Berk. La inteligència de l'adolescent i el seu sentit de l'humor no encaixen massa bé a la seva tribu i només el troba graciós el seu pare. Per tal que el seu pare n’estigui orgullós, l’Hipo intentarà matar un drac, per a demostrar que té tot allò que és necessita per ser lluitador, però en comptes d’això, es troba un drac ferit, i... acabaran fent-se amics.

Però, aquesta pel·lícula, feta en 3D, té molt poc a veure amb la novel·la del 2003 en la que es basa: Com ensinistrar un drac. Per Singlot Sardina Terrible III de Cowell, Cressida.
Un dels canvis principals i més significatiu: al llibre, els víkings ensinistren dracs; i en aquesta versió, els destrueixen. Així doncs, llegir el llibre és gaudir d’una història completament nova. O viceversa.
"El Singlot Sardina Terrible III era un autèntic heroi víking, un guerrer temible i un home de gran coratge. Però no sempre havia estat així, perquè de petit va haver d'aprendre a ensinistrar dracs, i ho va trobar francament difícil. Com s'ensinistra un drac és el primer volum de les memòries del Singlot"