dilluns, 15 de març del 2010

Us recomanem... llibres

Us volem recomanar La meva primera història de l'art de Béatrice Fontanel, traduïda per Coral Romà i Garcia, de l'Editorial Cruïlla.
Una amena introducció a la història de l'art, amb reproduccions de les obres dels principals artistes de totes les èpoques, feta a mida per als lectors joves, entre 6 i 12 anys.
"Per què davant d'un quadre o d' una escultura, de vegades tenim una sensació nova, desconeguda? Als homes prehistòrics els passsava el mateix, en mirar les pintures de les coves? El propòsit d'aquest llibre no és respondre aquesta pregunta impossible, sinó que més aviat és una invitació a fer una passejada per la història de l'art per respondre altres preguntes, senzilles.... o força complicades."(...)

Parlant d'art, aprofitem per recomanar-vos la pàgina web Patrimoni.gencat:
(...) que té com a objectiu difondre, de forma amena i directa, el patrimoni cultural català. El portal informa sobre l'actualitat del patrimoni a través de reportatges, entrevistes, notícies, agenda cultural, rutes pel cap de setmana i una agenda d'activitats (...) Inclou tot tipus d'informació sobre arqueologia, arquitectura, museus i arxius de Catalunya"
En especial les Gigafotos , on podreu veure de ben aprop, i en alta resolució, algunes de les obres més destacades del patrimoni cultural català.
I el nou portal de col·leccions en línia del MNAC, que permet consultar les prop de 1.900 obres exposades a les col·leccions permanents del Museu.
No us podeu perdre aquesta nova manera d'observar i conèixer l'art!