dimecres, 1 d’agost del 2012

Un record... Joan Bassegoda i Nonell

L'arquitecte barceloní Joan Bassegoda i Nonell, una de les màximes autoritats en la vida i obra d'Antoni Gaudí, va morir els dilluns 30 de juliol, a Barcelona, als 82 anys.
Es va llicenciar a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona (ETSAB) l'any 1956 i el 1966 va ser elegit president de l'Associació d'Amics de Gaudí. Dos anys després va obtenir la càtedra d'Història de l'Arquitectura de l'ETSAB i va ser nomenat director de la Reial Càtedra Gaudí-UPC, càrrec que va ocupar fins que es va jubilar, l'any 2000, quan va ser designat conservador vitalici de la càtedra, per passar l'any 2010 a ser-ne director honorari.
També va ser membre i president de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi i corresponent de les acadèmies de San Fernando de Madrid i Santa Isabel de Sevilla, entre altres, i va rebre la Medalla d'Or de les Belles Arts.
Va ser un dels màxims divulgadors de l'obra de Gaudí i un dels més grans experts en la restauració de les seves obres; es va especialitzar en la restauració de monuments i edificis històrics gaudinians com la Casa Batlló, el Parc Güell, la Casa Calvet o la cripta de la Colònia Güell. També va restaurar edificis medievals com la catedral de Barcelona, l'església de Santa Maria del Mar, el monestir de Poblet, i d'altres èpoques, com el Palau de la Música Catalana o el Teatre del Liceu.

A la Biblioteca hi podreu trobar: