dimecres, 13 de febrer del 2013

Club de Lectura de Còmic.

El dissabte, 16 de febrer, a les 12.00h., una nova sessió del Club de Lectura de Còmic.
Comentarem: "Z com Zorglub" col. d'Espirú de Franquin .
I parlarem sobre el tema: Els Protagonistes: L'Antagonista en el Còmic.
"L'Espirú de Franquin:
Jijé li va deixar la sèrie a un (llavors) jove André Franquin el 1946, enmig de la casa prefabricada. Franquin va transformar la sèrie de simples gags i històries curtes a llargues aventures amb complicats arguments, i és normalment considerat com l'autor definitiu de la sèrie. Va introduir un munt de personatges secundaris, entre ells l'inventor Comte de Xampinyac, el científic boig Zorglub, el cosí de Fantàstic i aspirant a dictador Zantafic i la periodista Secundina, un dels rars personatges femenins dels còmics belgues de l'època.
Un personatge de Franquin que va prendre vida pròpia va ser el Marsupilami , un animal fictici semblant a un mico amb una llarga cua prènsil. El Marsupilami apareix en la majoria de les històries de Franquin, començant el 1952 amb Spirou i els hereus. En la sèrie és adoptat pels protagonistes i els segueix allà on vagin. Franquin va trencar aquesta norma breument el 1957 amb El niu dels marsupilamis, un fals documental de naturalesa sobre el Marsupilami en el seu hàbitat natural, la selva del fictici país sud-americà de Palombia"(...)
"Finalment, és amb Greg que Franquin va crear al conegut villà Zorglub en els àlbums Z com Zorglub i L'ombra de Z."
Text extret de Mecanoscrit.cat

Us recordem que si voleu venir al Club de Lectura de Còmics, només cal que vingueu a la Biblioteca, feu la inscripció, que és gratuïta, i us donarem (en prèstec interbibliotecari - cost d'1,50€) el còmic que es comentarà.
Animeu-vos!