dimecres, 13 de febrer del 2013

Us recomanem Llibres. Eugenio Trias.


Trías, Eugenio. La razón fronteriza. Barcelona: Destino, 1999 
Eugenio Trias ha estat un dels filòsofs espanyols més remarcables des d’Ortega y Gasset. Fou condecorat amb el Premi Internacional Friedrich Nietzsche i ha mort aquest mes de febrer de 2013.
A La razón fronteriza, Trías planteja el nucli de la seva famosa “filosofia del límit”. Com Habermas, Trías també creia que el projecte de la modernitat encara no està exhaurit del tot, i la “filosofia del límit” és la seva particular aportació creadora a la renovació de la raò moderna. Una raò moderna, i il·lustrada, que, en el seu moment, va excloure de la racionalitat fenòmens com el pensament religiós o màgic, o el món de les passions.
La filosofia del límit, doncs, procura explorar els límits de la raò moderna per renovar-la i fer-la apta als temps que vivim. Renovar-la vol dir traspassar els límits que s’havia marcat, des de Descartes i Kant ençà, i explorar què hi ha més enllà d’aquests límits, reflexionant també profundament sobre el mateix concepte de “límit”.
Altres llibres remarcables d’Eugenio Trias són La lógica del límite, La edad del espíritu, Lo bello y lo siniestro o Los límites del mundo.

Per saber-ne més: