dimecres, 6 de març del 2013

Us recomanem... Llibres.

L’Ana Bergua (escriptora) i la Carme Sala (il.lustradora) han abordat el tema del bullying amb un to positiu, mostrant el perfil dels assetjadors, la seva forma d’actuar o com se sent la víctima.

"L'assetjament escolar o bullying (intimidació en anglès) és el maltractament físic o verbal que un noi o noia, o un grup exerceixen sobre un altre. Els nois tímids, introvertits, amb algun tret físic destacat (molt alts o baixos, escanyolits o més grassonets ...) solen ser el blanc preferit pels agressors. Aquests, per la seva banda, solen ser mals estudiants i covards, encara que sovint "es fan forts" anant en grup. La principal estratègia per desactivar la seva suposada superioritat és no amagar el cap sota l’ala, confiar en els pares o en algun adult proper, fer el cor fort i omplir-se d'autoestima. O, al menys, aquesta és la fórmula que proposen Ana Bergua i Carme Sala, autores de Magdalenes amb problemes, llibre amb què Editorial Proteus estrena aquest mes nova col·lecció, Helena 7.14, amb relats il·lustrats per a nens i nenes, preadolescents i adolescents de la franja d'edat que dóna nom a la col·lecció.

Amb la mateixa sensibilitat que en el seu primer títol, L'àvia necessita petonets, les autores tornen a traçar a quatre mans una història commovedora, tan crua en el seu plantejament com a positiva en la seva resolució, ideal per compartir en família i a l'escola i que no deixarà indiferents pares ni educadors, ni molt menys nens o adolescents que en alguna ocasió s'hagin sentit assetjats o aquells que hagin exercit d’assetjadors."
Text extret d'Editorial Proteus.