divendres, 8 de març de 2013

Us recomanem... Llibres.

La riuada de Franco de Ferran Sales Aige i Lluís Sales Fava.
El 25 de setembre de 1962, la tromba d’aigua que va caure en menys de dues hores va arrasar diversos barris sencers de poblacions del Vallès.
Les xifres parlen de 617 morts, 12.000 damnificats i pèrdues milionàries, fet que es considera com la catàstrofe natural de la història contemporània a la província de Barcelona.

"Pugnes polítiques, propaganda i corrupció en el context de les inundacions del Vallès (1962).
La riuada del Vallès de la tardor del 1962 deixà un saldo de més de sis-cents morts, centenars de cases i fàbriques destruïdes i milers de damnificats. El règim convertí aquesta tragèdia en una campanya de propaganda a favor del cap d’Estat, el Caudillo Francisco Franco. Alguns sectors de l’oposició detectaren la manipulació franquista, però un dels pocs a combatre- la fou Josep Tarradellas. El president de la Generalitat, capitanejant els exiliats polítics, desafià el franquisme amb la promoció de col·lectes. En aquesta operació, comptà amb la col·laboració dels monjos de Montserrat. Aquesta fou una de les maniobres més ambicioses dutes a terme per la Generalitat a l’interior de Catalunya des del final de la Guerra Civil."

Text extret de Pagès Editors.

Per saber-ne més: