dimarts, 9 d’abril del 2013

El món parla de ... Margaret Thatcher.

Foto Ara.cat
"L'ex-primera ministra del Regne Unit Margaret Thatcher ha mort aquest dilluns al matí als 87 anys després de patir una hemorràgia cerebral, segons ha informat el seu portaveu, Lord Bell.(...)
La líder més carismàtica del Partit Conservador britànic va ser la primera dona en arribar a primera ministra el 1979, càrrec que va mantenir fins el 1990. La seva salut s'havia deteriorat molt els darrers anys i havia perdut la memòria a causa de l'Alzheimer."
Text extret d'Ara.cat

A la Biblioteca hi podeu trobar "La dama de hierro", la pel·lícula que ens parla de la vida i obra de Margaret Thatcher.
Malgrat ser considerat un biopic superficial que, segons els crítics, no arriba mai a conseguir l'empatia de l'espectador ni alliberant (o directamente eliminant) els aspectes més polèmics de la carrera política de Thatcher, cal destacar les actuacions de Meryl Streep, amb la que va obtenir un Oscar a la Millor Actriu, entre molts altres premis, i Jim Broadbent.

També us pot interessar...
"'Which side are you on?' (1985) és un dels films més polèmics del director anglès Ken Loach. Sobretot perquè va molestar profundament Margaret Thatcher i el seu govern. Es tracta d'un documental que exposa les experiències dels miners en vaga i les seves famílies durant la vaga del 1984 al Regne Unit, i ho fa a través de les cançons i els poemes d'aquella protesta.(...)"
Text extret de Vilaweb.cat