divendres, 9 de maig de 2014

Us recomanem... Llibres.

Descobrint les novetats...
"«M'encanta banyar-me. Quan em banyo, sempre m'enduc el meu ànec Pukka. A en Pukka també li
agrada molt banyar-se. Quan obro la porta del bany, nyeeec, grinyola. El terra del bany rellisca i s'ha d'anar amb compte».
Posa a la banyera una tortuga, dos pingüins bessons, una foca, un hipopòtam i una balena… Sí, es pot!"


Un Hipopòtam a la banyera! de Kyoko Matsuoka, amb les il·lustracions d'Akiko Hayashi, forma part de la Col·lecció Vintage de Lata de Sal, on s'inclouen tan sols llibres inoblidables, escrits i il·lustrats a tot arreu del món fa més de 30 anys, que van ser premiats i obres de referència als seus països, mai no havien arribat al nostre.
Aquest àlbum il·lustrat va ser publicat per primera vegada el 1982, al Japó, el país d'origen tan de l'autora com la il·lustradora. 

"(...)Un hipopòtam a la banyera! narra l'aventura imaginaria d'un nen a l'hora del bany. El protagonista, Mako, ens transmet les seves sensacions en el moment de banyar-se a través d'un monòleg sensorial que posa en situació al lector. «M’encanta banyar-me. Quan em banyo, sempre m'enduc el meu ànec Pukka. A en Pukka també li agrada molt banyar-se. Quan obro la porta del bany, nyeeec, grinyola. El terra del bany rellisca i s'ha d'anar amb compte. En aixecar la tapa de la banyera sempre surt moltíssim vapor».
De la mà del seu aneguet de goma Mako descobrirà tot un munt d'animals que apareixen dins l'aigua. Primerament una tortuga perduda, després els pingüins Jim i John, seguidament una foca, un hipopòtam i una balena. L'arribada de la mare amb la tovallola farà que tots els animals tornin a submergir-se dins l'aigua calenta.
Les il·lustracions son de traços arrodonits i tons càlids. Totes elles es presenten dins un núvol de color groc que recorda la forma que queda en el mirall entelat quan el freguem per mirar-nos després d'una dutxa d'aigua calenta.
Una història dolça i tendre que remet al joc simbòlic que fan els nens durant l'estona del bany i a la agradable sensació de sentir-se relaxat i net després d'un bany calent.
La cuidada edició de Lata de Sal afegeix petits detalls que hi sumen valor. En el llibre trobem una petita nota a les guardes del davant que situa el lector en l’any de publicació a través de fets rellevants i dona informació de l’autora i la il•lustradora. En els crèdits finals també trobem, a banda de la informació habitual, picades d’ullet al lector i una informació afegida sobre com son els costums a l'hora del bany en terres nipones.
Cuidats detalls que fan que el llibre esdevingui un petit tresor."
Ressenya de Gina Clotet.