dimecres, 26 de novembre del 2014

Us recomanem... Llibres. Biografia.

Descobrint les novetats...
Lou Reed: su vida de Mick Wall.
"Era un maestro" , dijo David Bowie tras la muerte de Reed, ocurrida el 27 de octubre de 2013. A lo largo de su vida, Lou Reed recibió apelativos tan diversos como el "Padrino del punk" , el" Sumo Sacerdote del glam" , y todo tipo de motes terribles. Lo cierto es que Lou Reed arrancó desde el punto donde lo había dejado el rock. Antes de él, el rock tenía que ver con la diversión. Después de él, el rock fue literario, sombrío, y por encima de todo inquietantemente honesto. La obra de Lou Reed no merece ocupar el mismo lugar que los Beatles y los Rolling Stones, sino al lado de William S. Burroughs, de Andy Warhol, y del mentor personal de Reed, Delmore Schwartz.


Lewis Allen Reed, més conegut per Lou Reed, és considerat un dels músics més influents de l'últim quart del segle XX.
D'entre els molts llibres que han sorgit recordant la seva memòria, cal destacar Lou Reed. Su vida, del prestigiós periodista musical Mick Wall, que amb anterioritat ja havia escrit llibres sobre reconegudes figures del rock o el Heavy Metal com Metallica, AC/DC o Led Zepellin.
En aquest analitza la trajectòria de Lou Reed, parlant dels grans èxits del músic però també les obres no tan populars i conegudes. Entre passatges de la seva vida personal, ens explica la gestació dels discs del músic, paral·lelament al context social i musical del que formava part de manera activa. Per aquest motiu, aquest llibre no esta pensat només per als fans i admiradors, també vol arribar a aquells que no l'han conegut, doncs hi podran veure l'evolució d'una època i d'una música, a partir d'un personatge, que ja en vida, era un mite.
Complementen el text 24 pàgines de fotografies, majoritàriament en blanc i negre, entre elles imatges juvenils amb la Velvet Underground o amb la companyia d'Andy Warhol.