dimarts, 29 de setembre de 2015

Us recomanem... Llibres. Cuina.

Descobrint les novetats...
Sa i català : aliments naturals made in Catalonia i les seves millors receptes de l'escriptor maresmenc Albert Calls i dirigit per Francesc Miralles. La cuinera Carme Ruscalleda signa el pròleg del llibre.

Llibre que aplega una bona part dels aliments autòctons de Catalunya i dóna informació de manera molt divulgativa sobre les seves característiques, com cuinar-los amb receptes, curiositats...

Amb Sa i català coneixerem tots els detalls dels nostres productes autòctons més saludables: els secrets del seu origen, l’hàbitat natural i els racons amagats on es poden trobar, les meravelloses propietats per a la salut, les anècdotes històriques més interessants i divertides i les curiositat més sorprenents.
Descobrirem com omplir els nostres cabassos de tot el ventall de colors i olors sans i catalans que ens ofereixen aquestes verdures i hortalisses, com la ceba de Figueres i l’albergínia bonica; fruites i fruites seques, com la poma de Lleida i l’avellana de Reus; llegums i arrossos, com la mongeta del ganxet i l’arròs de Pals; carns i peixos, com el gall del Penedès i la gamba de Palamós.
Sa i català inclou delicioses receptes per preparar àpats suculents i bons per a la salut amb aquests productes tan especials. Des d’una crema de nyàmera o una coca de recapte amb pebrot de la Riera, a uns llagostins al cava o un fricandó de vedella. 
L’herència de la cultura i la cuina catalanes al nostre abast. Cent grams d’història i tradició i dues cullerades de curiositats. A taula!
Text extret de la contraportada del llibre.