dijous, 1 d’octubre del 2015

Us recomanem... Llibres. Infantil.

Descobrint les novetats...
Us presentem dos dels llibres que formen part de la nova Col·lecció Lliçons de vida de l'editorial Edebé.
Contes que han estat pensats com a una eina d'ajuda per a explicar als nens conceptes com l'esforç i els problemes que poden sorgir a la vida. 
Per això, a més de la història, al final de cada llibre hi trobarem una guia per a pares i educadors.

Els ordinadors són meravellosos! Poden fer coses fantàstiques. Pots trobar-hi informació sobre qualsevol tema i tot allò que no t'havies imaginat, però també pots parlar amb gent que ni coneixes. Com en tot, hi ha un seguit de normes que tothom, sobretot els nens, hauria de seguir, tot i que no tothom ho fa … La protagonista d'aquesta història pensava que les normes eren una pèrdua de temps i no va entendre quin problema hi havia a xatejar amb desconeguts. Es va sentir tan segura i còmoda darrere de la pantalla de l'ordinador, a casa seva, que va baixar la guàrdia i va deixar anar massa informació personal.
Llavors, durant un partit de futbol a l'escola, un estrany la va cridar des de l'altra banda del camp. Es va adonar que alguna cosa no anava bé i finalment va comprendre que algunes regles hi són per respectar-les i que la seguretat és el més important!

Quan la competició va massa lluny de Jennifer D. Moore-Mallinos; il·lustrat per Gustavo Mazali.

Per fi ha arribat l'estiu, cosa que vol dir que el Jan i la seva família se'n van a la casa del llac. Es passaran tot l'estiu nedant, pescant i, el millor de tot, el Jan es retrobarà amb els seus amics: l'Èric, el Martí, la Sònia i l'Anna.
Sempre que es troben els tres nois solen jugar al seu joc favorit dels desafiaments. Es tracta d'un joc
de reptes i competició on el qui perd és el gallina. Tot i que comença sent inofensiu, i fins i tot absurd, es converteix en un joc competitiu i perillós.
El Jan no diu mai que no a un repte, sobretot quan es tracta del joc d'«Els Sense Por», encara que això signifiqui fer coses arriscades. El Jan creia que el pitjor del món era que li diguessin gallina durant tot l'estiu per no haver volgut complir un repte. Però de sobte tot això canviarà! Què passa quan per un desafiament aquests amics d'estiu es troben en una situació complicada?
Aquesta vegada la competició ha anat massa lluny i pot arribar a tenir conseqüències terribles!


Texts extrets d'edebe.com