divendres, 22 d’abril del 2016

Us recomanem... Novel·la d'aventures.

Descobrint les novetats...
Thompson, Harry. Hacia los confines del mundo. Barcelona: Salamandra, 2007

La teoria de l'evolució de Charles Darwin va suposar una veritable revolució en la història del pensament. I si el nom de Darwin quedarà per sempre més inscrit amb lletres d'or en els annals de la Història, és molt menys coneguda la figura de l'escocés Robert FitzRoy, sense el qual la teoria de Darwin mai hauria vist la llum.
Brillant oficial de l'armada, FitzRoy és nomenat capità del Beagle amb tan sols vint-i-tres anys. Malgrat que la seva missió és cartografiar les costes de la Terra del Foc, ell vol dur a terme altres projectes igual d'ambiciosos: demostrar la igualtat dels homes de les diferents races, tesi contrària a l'esperit de l'època; i ratificar la teoria de l'origen del món tal com el descriu el llibre del Gènesi. 
Durant la tardor del 1831, FitzRoy admet a bord de la seva nau el jove Charles Darwin, que l'acompanyarà en la seva famosa expedició. Malgrat els seus temperaments completament diferents, una sincera amistat unirà els dos homes, que compartien una mateixa passió per la ciència.