divendres, 28 d’octubre del 2016

Us recomanem... Llibres. Cuina vegana.

Descobrint les novetats...
Vegana i catalana : la cuina de toda la vida sense ingredients d'origen animal de Marta Castells.

Un llibre que vol donar a conèixer la dieta vegetariana i vegana, però des d'un punt de vista arrelat a la cultura catalana i molt proper als seus sabors i aromes, elaborada amb ingredients de tota la vida.

En la memòria gustativa de la nostra infantesa hi ha el record dels deliciosos canelons gratinats, de les croquetes de carn d'olla de l'àvia i del flam o mel i mató. Però ara que hem triat dur una alimentació vegetariana (sense carn ni peix) o vegana (sense cap ingredient d'origen animal), haurem de deixar enrere per sempre més aquests plats deliciosos?
La bona notícia és que la cuina vegana no és ni insípida ni monòtona, i que, amb algunes idees i petites modificacions en els ingredients, ens pot transportar igualment a les aromes i als sabors que enyorem. Marta Castells, professora de cuina natural i saludable, ha revisat el receptari tradicional català per adaptar-lo, d’una manera senzilla i imaginativa, a una dieta vegana, de manera que aquestes receptes ens remetin, per la vista i pel gust, a la cuina de l’àvia.
Perquè no volem renunciar a les nostres conviccions, però tampoc no estem disposats a haver-nos de resignar a recordar amb nostàlgia la cuina de la nostra infantesa, la dels dies de festa, la de sempre
.

Text extret de la contraportada del llibre.