dijous, 22 de març del 2018

Us recomanem... Llibres. Cuina.

Descobrint les novetats...
Pa i salut: dels grans ancestrals al pa d'avui
de Xavier Barriga i María Jesús Callejo; fotografies de Marc Vergés.
Els autors ens expliquen en aquest llibre tot el que s'ha de saber avui en dia sobre l'elaboració i el consum del pa. Inclou vint receptes per poder fer pa a casa.

El pa és un aliment bàsic de la nostra dieta, malgrat que en els darrers decennis se n'ha disminuït el consum de manera injustificada. En aquest llibre, els autors, enginyera agrònoma, ella, i forner vocacional, ell, fan un recorregut complet pel món del pa i els cereals alhora que en reivindiquen el contingut nutricional.
Ens expliquen com han canviat a Espanya els hàbits d'alimentació pel que fa al pa, quina quantitat de pa hauríem de consumir en funció de l'edat i el sexe, i ens desvetllen les diferències entre celiaquia i altres desordres alimentaris relacionats amb el gluten.
A més, hi revisen els diferents tipus de cereals, des dels blats ancestrals, com l'espelta o el kamut®, fins als anomenats pseudocereals, com la quinoa, i mostren com es diferencien quant al valor nutricional i quins són aptes per als celíacs; tot plegat il·lustrat amb receptes boníssimes per fer pa a casa. perquè aquest llibre promou, sobretot, el consum d'un pa sa i saborós, un pa de qualitat.

Text extret de la contraportada del llibre.