dimecres, 21 de març del 2018

Us recomanem... Llibres. Llegendes.

Descobrint les novetats...
Llegendes de bruixes i altres històries de boscos
de David Martí

L'autor, estudiós del fenomen de la bruixeria a Catalunya, ens presenta el primer recull de les llegendes de bruixes més populars, fascinants i poc conegudes del nostre país.
També inclou un breu glossari de màgia i de bruixeria.
Les il·lustracions en blanc i negre són Albert Alforcea.

El primer recull de les llegendes de bruixes més populars, fascinants i menys conegudes del nostre país.
Qui no ha taral·lejat mai la popular cançó "Plou i fa sol, les bruixes es pentinen, plou i fa sol, les bruixes porten dol?"
Qui no ha escoltat durant la seva infantesa, fent uns ulls com unes taronges, històries de bruixes vora del foc? Qui no coneix algun remei natural, heretat de l'àvia, que fa passar els mals de panxa com per art de màgia?
les bruixes no tan sols formen part del nostre imaginari popular, sinó també són l'essència del nostre poble i de la nostra cultura. la geografia catalana és plena de llegendes relacionades amb aquest univers meravellós, i aquest llibre n'és el seu resum.

A Llegendes de bruixes i altres històries dels boscos descobrirem un bon grapat d'aquestes històries protagonitzades per dones muntades en escombres, coneixerem el context històric que va propiciar la seva injusta persecució i també podrem consultar un breu glossari per entendre millor aquest món.

Text extret de la contraportada del llibre.