dijous, 4 de novembre del 2010

L'escultora Pilar Aldana-Méndez i la seva obra Senyals (2006)

Aquest divendres dia 5 de novembre, a les 17.00h, a la Sala d'actes, l'escultora argentonina Pilar Aldana-Méndez ens parlarà de la seva intervenció Senyals (2006), conjunt de format per 6 cilindres de granit inspirades en la cultura grega i que conformen un conjunt de ruïnes, resultat del projecte triat per l’Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres en el concurs públic d’escultura convocat l’any 2005, per tal de triar quina obra s'instal·laria al Parc de Can Matas, al costat de la Biblioteca.
En paraules de l’autora: “L’escultura Senyals és una oda a la comunicació silenciosa, a l’aprenentatge passiu i solitari que ens dóna la lectura. Són elements discrets d’arestes perfectes, obertures i angles arriscats, les obres apareixen sense ordre al llarg del camí...”.
A més, és passarà un vídeo de 30 min. de durada on es podrà veure tot el procés de realització d'aquestes peces: els processos industrials de tall amb fil diamantat i amb altres màquines (realitzats a Granits Barbany d’Òrrius) i els processos manuals de talla de detalls i el polit (fets per dues persones durant un parell de mesos).
“Es tracta d’un reportatge càlid, ple d’imatges que he anat agafant durant els dies de treball. Una barreja d’admiració per l’indústria amb el rumor dels grans robots i el cant dels ocells enmig de la natura. Un document que destil·la pura passió per la pedra”.
Per conèixer la seva obra: Pilar Aldana-Méndez