divendres, 19 d’agost del 2016

Us recomenem... Llibres. Infantil.

Descobrint les novetats...
Història de la bicicleta d'un home llangardaix, de Fina Casalderrey Fraga; il·lustracions de Dani Soms.


Aquesta és la història d'’en Mundo, un nen que va superar un atac dels llops al seu ramat, va pedalar amb una bicicleta de zelador de telefonia, es va enfilar als pals més alts com un llangardaix... Però la misteriosa desaparició del seu pare, la por dibuixada a la cara de les veïnes, el dol enigmàtic de la seva mare, les notes manuscrites als llibres... van torbar els seus somnis de futur.

Compartim la ressenya d'aquesta obra feta per Jaume Centelles a seu blog personal La invitació a la lectura:
"(...)La novel·la se situa en els mesos previs a l’esclat de la Guerra Civil on la misteriosa desaparició del pare del nen, situa un escenari on els silencis, les mirades dels veïns, les denúncies, les traïcions i les complicitats formen una teranyina de situacions molt ben explicades, molt sentides i que ens arriben al cor, sense caure en artificis narratius fàcils o previsibles.
El personatge d’en Camilo, el zelador de telefonia, amic de la família, que ensenya al nen a anar en bicicleta i el fa pujar dalt d’un dels pals de telèfons, esdevé clau perquè les seves anades i vingudes permetran que el nen i la seva mare tinguin coneixement del seu pare mitjançant uns llibres que contenen missatges ocults; uns llibres de poesia que són un homenatge a Miguel Hernández (El rayo que no cesa i Viento del pueblo).(...)"