dimarts, 27 de desembre de 2016

Us recomanem... Biografia.

Tot i la gran importància dels Güell en la configuració 
de la Catalunya contemporània, 
què en sabem d'aquesta nissaga.
Explicar la seva apassionant història 
és l'objecte d'aquest llibre.
Una obra rigorosa i alhora entretinguda que submergeix el lector en les llums i les ombres de cinc generacions d'una de les famílies que han estat més influents a Catalunya al llarg dels últims dos segles.

Un dels cinc primers occidentals que van entrar a la tomba de Tutankamon es deia Güell. Un dels catalans que van llegir davant del Rei d’Espanya el primer memorial de greuges de la Catalunya contemporània es deia Güell. Un dels homes més rics d’Espanya durant la Segona República i la Guerra Civil del 1936 també pertanyia a la família Güell.
Güell s’anomenava un dels redactors de les Bases de Manresa, Güell es deia un dels ponents de l’Estatut de Sau i un dels diputats de la comissió que va redactar la Constitució espanyola del 1978. L’amfitrió de dues de les tres úniques trobades polítiques que van mantenir el general Francisco Franco i Joan de Borbó es deia Güell.
El més generós mecenes d’Antoni Gaudí s’anomeanva Güell. El mateix que va fundar la colònia Güell i que va promoure la ciutat jardí del parc Güell. Un Güell va oferir el Palau de Pedralbes a la Corona española, va fer construir el Palau Güell i va hostatjar mossèn Cinto Verdaguer. Güell es deien dos dels principals impulsors de les exposicions universals de Barcelona del 1888 i del 1929. I entre els que van fomentar l’obertura de la Via Laietana per intentar convertir-la en el districte financer de la capital catalana…

Text extret de la contraportada del llibre.