dilluns, 4 de març del 2019

Us recomanem... Llibres. Art. Escultura.

Descobrint les novetats...
Giacometti. Dirección científica: Catherine Grenier y Mathilde Lecuyer-Maillé.

Catàleg de l'exposició sobre Alberto Giacometti, reconegut escultor i pintor suís establert a París, organitzada pel Museu Guggenheim Bilbao, en col·laboració amb la Fundació Alberto i Anette Giacometti de París, i que ha estat prèviament a la Tate de Londres i el Musée national des beaux-arts du Québec.
Presenta un magnífic conjunt de més de 160 escultures, dibuixos i pintures que abasta la totalitat de la carrera de l'artista, des del període cubista i surrealista fins el corpus d'obres realitzades entre els anys quaranta i el final de la seva vida. S'inclou, a més, l'excepcional conjunt de les Femmes de Venise, que només s'exposa al complet al Guggenheim de Bilbao, i els assaigs de tres eminents especialistes, a més d'una entrevista a l'artista realitzada el 1962.

Escultor y pintor suizo establecido en París, Alberto Giacometti es un artista emblemático del arte moderno. Este catálogo, concebido a partir de la excepcional colección de la Fondation Giacometti de París, presenta un magnífico conjunto de unas 200 esculturas y pinturas que abarcan la totalidad de la carrera del artista. Se muestran aquí sus obras maestras más importantes, como Bola suspendida (Boule suspendue) o El hombre que camina (L'Homme qui marche), así como una amplia selección de yesos originales y "pinturas negras", piezas todas ellas de una fuerza extraordinaria, que no dejan a nadie indiferente. Con el fin de analizar y dilucidar el proceso creativo de Giacometti y el contexto en el que desarrolló su actividad, este volumen incluye también significativas aportaciones de tres especialistas -Catherine Grenier, Petra Joos y Mathilde Lecuyer-Maillé-, además de una entrevista con el artista realizada en 1962 por André Parinaud.
Text extret de la contraportada del llibre.