diumenge, 16 de juny del 2019

Us recomanem... Novel·la.

Descobrint les novetats...
Benedicció de Kent Haruf; traducció de l'anglès de Marta Pera Cucurell.
Aquesta novel·la és la tercera i última entrega de la Trilogia de Holt, després de Cançó de la plana i de Capvespre
Kent Haruf torna a transportar al lector a la terra de les planes, a Colorado, a una petita comunitat rural anomenada Holt, on els antics personatges conviuen amb els nous, creant, així, una vibrant història coral que narra la complexitat de les relacions humanes i personals.

En Dad Lewis sap que aviat perdrà la vida. Resignat i contrariat, decideix enfocar els seus últims dies en la seva dona, Mary, i la seva filla, Lorraine, mentre pateix per l’absència del seu fill Frank, amb qui fa anys que no es parla. A la casa del costat, una nena que acaba de perdre la seva mare comença a adaptar-se a la vida a Holt amb l’ajuda de la seva àvia, dues amigues de la família i la Lorraine, que també s’ha d’enfrontar als fantasmes del seu propi passat. La Mary, per la seva banda, provarà de recuperar la pista del seu fill per restablir amb ell els vincles emocionals trencats.
L’estiu avança i en Dad rep les visites dels veïns que el van a veure, confosos per la presència d’un nou reverend amb unes idees revolucionàries que no encaixen en aquesta comunitat petita i solitària. 

Kent Haruf compon amb aquesta novel·la una meditació commovedora sobre les connexions i els comiats que constitueixen una vida. Una benedicció final inesperada.

Text extret de la portada del llibre.