dijous, 31 d’octubre del 2019

Us recomanem... Poesia.

Descobrint les novetats...
Poemes transgredits
, de Joan Brossa.

Selecció d’obres de Joan Brossa que aplega tota la seva trajectòria poètica, publicada coincidint amb el centenari del naixement de l’artista.

Joan Brossa va transgredir constantment els límits entre art, poesia i vida. Aquesta màxima també la va traslladar a la seva immensa i, quasi diríem, inabastable creació literària. Va ser un autor prolífic que va considerar els límits entre art i literatura com una oportunitat per crear noves formes totalment avantguardistes i originals. I bona mostra d’aquesta actitud vital i artística és la seva poesia visual: on acaba el poema i on comença l’obra d’art? 
Amb motiu del centenari del naixement del poeta, dramaturg i artista català, i de la mà de la Fundació Joan Brossa, en aquest recopilatori presentem una selecció de 53 poemes i 30 poemes visuals que tenen com a punt en comú la transgressió de la forma en la poesia clàssica i el diàleg entre les diverses expressions de l’art. Aquest recopilatori inclou poemes que reflecteixen l’evolució del poeta de Barcelona, des dels inicis a Fogall de sonets, fins el darrer poemari publicat en vida seva, Furgó de cua. 
«Un poeta és un mag i un magha de ser poeta perquè funcioni.» Joan Brossa.

Text extret de NordicaLibros.com.