dijous, 30 de maig del 2013

Us recomanem... Música. Sunshine Superman o el noi que volia ser hippie.

Fem nostra la recomanació de Bibarnabloc:
Donovan. Sunshine Superman. [S.l.] : EMI, p. 2011 / [S.l.] : EMI, cop. 2005 / [S.l.] : Hallmark, p. 2003
"He de confessar que vaig descobrir la música de Donovan gràcies a la televisió. Concretament gràcies a l’anunci publicitari d’una marca de pintures que a finals dels 80 va revitalitzar la cançóColours, una de les melodies més populars d’aquest artista escocès.

La campanya publicitària va ser un èxit i durant un temps a tots ens van entrar unes ganes boges de pintar parets de colors. S’ha de dir que la cançó utilitzada era un valor ferm, una bellíssima tonada folk que havia convertit a Donovan Phillips Leitch amb només 20 anyets en un dels músics més famosos al Regne Unit.(...)
Era l’any 1965 i molts el veien com la versió britànica i edulcorada de Dylan. Però el cantautor de Glasgow aviat trencaria la seva imatge angelical -la seva detenció per possessió de drogues va ser un escàndol nacional- i el 1966 es ficaria de ple en el moviment hippie.

Sunshine Superman, el seu tercer àlbum, va marcar aquesta nova era “flower power” en la seva carrera. Considerat per molts com un dels discos més representatius i precursors de l’escena psicodèlica anglesa, va comptar amb la producció de Mickie Most, conegut sobretot per haver impulsat la carrera deThe Animals amb els seus primers senzills (també va signar la producció deHerman’s Hermits o Jeff Beck Group).(...)"

Podeu continuar llegint a Bibarnabloc.cat.