diumenge, 3 de febrer del 2019

Us recomanem... Llibres. Autobiografia.

Descobrint les novetats...
Un Esbós del passat de Virginia Woolf; traducció i epíleg de Dolors Udina.

Virginia Woolf (Londres, 1882 - Sussex, 1941) va escriure aquest llibre, unes memòries parcials, centrades en els anys de la seva d'infantesa i adolescència, durant el 1939 i el 1940, mentre enllestia la biografia del pintor i crític d’art Roger Fry, membre del Grup de Bloomsbury, igual que ella.

Virgina Woolf va escriure Un esbós del passat entre l'abril del 1939 i el novembre del 1940, mesos abans de suïcidar-se. Hi rememora fragments de records i petites escenes de felicitat a la casa d’es-tiueig de la família a Saint Ives, on essent encara molt petita va experimentar el que ella anomenava el seus "moments de ser", instants de plenitud que esdevindrien els fars de la seva memòria. I també hi reviu moments de tensió familiar, degudes, principalment, al caràcter despòtic tant del seu pare com dels seus germans grans, formats en les convencions victorianes.
Més enllà d'aquestes vivències, Woolf reflexiona sobre com va nèixer el seu desig d'escriure i com es construeixen en la seva memòria els records, de vegades a partir de detalls insignificants. I, sobretot, hi sentim la seva veu més íntima, més propera, més càlida.

"Em produeix un gran plaer reunir les parts separades, potser perquè en fer-ho n'elimino el dolor. Potser és el plaer més gran que conec".
Text extret de la contraportada del llibre.