dissabte, 2 de febrer de 2019

Us recomanem... Llibres. Tàrraco.

Descobrint les novetats...
Tarragona: patrimoni mundial: una nova visió
de Ricardo Mar ... [et al.]Obra de divulgació pensada per al públic en general, on hi trobarem exposat el coneixement acurat dels monuments i elements del conjunt de Tàrraco, producte de les últimes investigacions realitzades. 
Els autors dels textos són professors universitaris i doctors arquitectes, membres del grup de recerca Seminari de Topografia Antiga (Setopant) URV-ICAC, que codirigeixen Joaquín Ruiz de Arbulo i Ricardo Mar.

L'any 2000 la UNESCO va reconeixer els monuments romans de Tarragona, l'antiga Tarraco com a Patrimoni Mundial. Es tracta d'un merit excepcional en que es va tenir en compte els esforços fets per una ciutat contemporania per conviure amb les restes del seu passat d'una forma equilibrada. 
Hereus de Tarraco... és una obra destinada a donar a conèixer una mica millor com són i com eren els grans monuments de la Tarragona romana a través d'una anàlisi científica, rigorós, actualitzat i al mateix temps comprensible per a tots. Es presenten noves i espectaculars reconstruccions arquitectoniques realitzades a partir de restitucions fotogrametriques que asseguren una total fiabilitat. Els textos presenten per a cada monument una descripció amplia pero també nous suggeriments sobre la seva interpretació fruit de les recerques d'un equip de professors i investigadors arqueolegs, arquitectes i historiadors de l'art.
Text extret de Arola Editors.